Tocana de legume 2

de T I M E A in Mancaruri de post, 6 Aug 2013 | 14423 vizualizari

 

E vara, e plin de legume, deci haideti sa profitam din plin de acest sezon. Tocanita aceasta e atat de buna incat nu o sa rezistati sa nu o faceti din nou si din nou :)

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel mai marisor
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cartofi
  • frunze de telina
  • 4-5 foi de dafin
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume 2:

Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa.  Rosiile pt a le decoji mai usor le punem cateva minute in apa fierbinte.

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Incingem un wok cu 4-5 linguri de ulei. Tocam ceapa, ardeiul si gogosarul si le punem la calit timp de 5 minute amestecand.

Dovlecelul il taiem felii de-a lungul apoi le taiem cubulete (vezi poza) si adaugam  peste ceapa si ardeiul calit.

La fel procedam si cu vanata.

Rosiile decojite le taiem marunt si le adaugam in wok.

Lasam sa se caleasca aprox 5-8 minute, apoi punem 1-2 cani de apa (in functie de cata e nevoie pana se fierb legumele) si lasam sa fiarba.

Adaugam frunzele de dafin si sare si piper dupa gust.

Amestecam din cand in cand sa nu se prinda.

Spre final adaugam usturoiul tocat si frunzele de telina tocate si mai lasam sa fiarba timp de 5 minute.

Cartofii, care intre timp ar trebui sa fie fierti, ii strecuram de apa si ii turnam peste legume. Amestecam si luam de pe foc.

Servim cald imediat sau chiar si rece.

E o tocana foarte gustoasa atat calda cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte verdeturi, mie imi place mult ce gust ii dau frunzele de telina si foile de dafin

2

In loc de cartofi puteti folosi o mana de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole